Algemene info

 

Wat is Speelplein Rollebolle?

De eerste maand van de zomervakantie is de maand waarin de Rollebolle-microbe zich verspreidt en zich langzaam maar zeker uitbreidt over heel Laarne en omstreken! Gedurende deze maand halen de animatoren het onderste uit de kan om met de meest creatieve en originele activiteiten een grote menigte kinderen van een goede portie plezier en vertier te voorzien.
In 2022 zijn we open van 4 juli t.e.m. 29 juli.

 

Voor wie is Speelplein Rollebolle?

Peuterklas t.e.m. 3de kleuterklas Kleuters
1ste leerjaar t.e.m. 6de leerjaar Middengroep
1ste middelbaar t.e.m. 4de middelbaar Tieners

Kleuters

Vanaf je kind naar de peuterklas gaat en zindelijk is, verwelkomen we hem/haar op het speelplein. Ze blijven bij de kleutertjes t.e.m. de zomer voor het 1ste leerjaar. Kleuters hebben een hele week lang vaste animatoren, en we volgen een vaste structuur zodat ze snel wennen aan de speelpleinwerking. Ze worden een hele dag door begeleid, dit gaat van activiteiten tot eten en naar toilet gaan. De activiteiten zijn enkel gericht op kleuters, maar tijdens vrije momenten hebben ze de mogelijkheid tot samenspelen met de oudere kinderen.

Middengroep

Alle kinderen die het 1ste leerjaar hebben afgelegd blijven in de middengroep tot het 6de leerjaar. Ook hierbij worden er verschillende activiteiten voorzien, maar daarnaast is er ook een open speelpleinaanbod. Kinderen uit de middengroep kunnen dus zelf kiezen of ze aan de activiteiten willen deelnemen of niet. Indien ze liever niet deelnemen, zijn er verschillende begeleide randactiviteiten op het plein voorzien, zoals een knutselhoek, leeshoek, bouwdorp, go-carts, trampoline…

Tieners

Tiener ben je vanaf het eerste tot het vierde middelbaar. Tieners hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de begeleide activiteiten, maar daarbovenop worden er ook heel wat tiener-specifieke uitstappen georganiseerd, zoals een stadsspel, carwash, pretpark, tienerweekend… Tieners hebben hun eigen ruimte op het plein, waar ze tijd kunnen doorbrengen wanneer ze willen. Tieners hebben dus heel wat begeleide vrijheid, aangezien er elke week een aparte tienerverantwoordelijke is.

 

Hoe ziet een dag eruit op ons plein?


!!! OPGELET: vanaf 2019 zijn er nieuwe openingsuren voor kids die maar een halve dag komen.
Kinderen die enkel in de voormiddag komen kunnen opgehaald worden tussen 12u en 12u30.
Kinderen die enkel in de namiddag komen kunnen afgezet worden tussen 13u30 en 14u. 


Een normale speelpleindag ziet er als volgt uit:

8u30-9u Vooropvang
9u-10u Open Speelplein Aanbod
10u-12u Voormiddagactiviteit + Open Speelplein Aanbod
12u-13u Middagpauze (kinderen kunnen opgehaald worden tussen 12u en 12u30)
13u-14u Open Speelplein Aanbod (kinderen kunnen afgezet worden tussen 13u30 en 14u)
14u-16u30 Namiddagactiviteit
16u30-17u30 Open Speelplein Aanbod + ophalen kids

Op donderdagnamiddagen gaan we zwemmen! Dit is niet verplicht, kinderen die verkiezen om niet mee te gaan zwemmen blijven met begeleiding achter op het speelplein. Voor het zwemmen vragen we een extra bijdrage van 2 euro per kind.